keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Älä tuomitse, pliis.

Elämääni on tullut ihan uudenlainen kohtaaminen. Tuo kohtaaminen oli yllättävä, ei yhtään odotettu. Tuntuu kuin kaikki olisi muuttunut ja silti ei mikään. 


Koen olevani ihmisenä avoinmielinen. Yritän aina ajatella muiltakin, kuin siltä omalta näkökannalta. Helposti uusia asioita oivaltaessa saatan muuttaa mielipidettä jotain asiaa kohtaan, enkä pidä niistä vanhoista kiinni kynsin hampain. En tykkää kapeakatseisesta ajattelusta ja pyrin aina vain avoimempaan ja hyväksyvämpään mielentilaan. Etten tuomitsisi muita. Kehitettävää aina toki on, en ole täydellinen. 

Minua harmittaa suuresti, kun niin moni ihminen ei osaa avartaa näkemyksiään. Out of the box - ajattelu pelottaa monia ja ymmärrän kyllä. Tuttu ja turvallinen on helpompi valinta kuin tuntematon. En silti pidä siitä, että tuomitaan toisia sen takia, ettei joku ole valinnut samaa polkua, elämäntyyliä tai vaikka parisuhdemallia, jota itse noudattaa. Kammoksutaan kaikkea erilaista, oli kyse sitten vegaaniudesta tai useamman kumppanin kanssa seurustelusta. Nuo asiat ovat mielestäni henkilökohtaisia valintoja, joita pitää kunnioittaa. 

On ihana, kun huomaa ettei todellakaan ole ainoa tässä maailmassa joka ajattelee näin. On paljon vieläkin avoimempia ihmisiä kuin minä ja onneksi ihan lähipiirissäkin on avarakatseisia tyyppejä. Olen kuitenkin silti toivonut samanhenkisiä ihmisiä elämääni lisää ja kuinka ollakaan, sainkin sellaisen. Kuinka kiitollinen olenkaan.



Miellän elämäni vähän erilaisemmaksi, kuin sellainen peruskaavalla kulkeva elämä. Sekin on hyvä tapa elää, muttei tosiaankaan se ainoa oikea. Oma elämäni on täynnä asioita, joista moni varmasti kauhistuisi. Sen takia en liikaa näitä asioita jaa muille, vaikka haluaisin. Tuomituksi tuleminen on kuitenkin näin herkälle ihmiselle suuri asia. Ehkä vielä joskus olen tarpeeksi vahva kantamaan itseni ylpeydellä ja sanomaan suureen ääneen ne kipeimmätkin asiat. 

Onneksi löytyy näitä ihmisiä, jotka hyväksyvät minut ja muut sellaisina kuin ollaan - omana itsenään. Se tunne on voittamaton. Paras. Ja niin minäkin haluan saada muut tuntemaan.

xx, satu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti