sunnuntai 11. elokuuta 2019

Keskeneräinen ja onnellinen?

Nykyään puhutaan todella paljon hyvinvoinnista ja onnellisesta elämästä. Miksipä ei - kyllähän jokainen meistä haluaa olla onnellinen ja pohjimmiltaan tekojemme kautta haemme sitä onnellisuutta. Aina emme ehkä osaa valita oikein, mutta varmasti keneltä tahansa kysyttäessä jokainen haluaa olla onnellinen. 

Todella paljon puhutaan myös siitä, mitä se onnellisuus pohjimmiltaan tarkoittaa. Käsitys siitä, että onnellisuus olisi jatkuvaa hyvää oloa ja "kaikki on ihanaa" - asennetta, on hylätty jo moneen kertaan. Sillä sellaista ei ole edes realistista tavoitella. Onnellisuus on siis jotain tasaisempaa, eikä niitä suuria nousuhumalan tapaisia olotiloja aika ajoin.

Todella paljon myös minä itse olen miettinyt, mitä se onnellisuus nyt sit niinku oikeesti tarkoittaa ja mitä se tarkoittaa just mulle? Olenko minä onnellinen? Voinko olla, vaikka elämä on välillä ihan sekaisin ja tunnen olevani hukassa? Voinko olla, vaikken omista kunnollisia suunnitelmia ja vaikkei elämä ole juuri sellaista kuin haluaisin sen olevan?  Voinko olla, vaikka on asioita joita itsessänikin haluan muutaa? Voiko keskeneräisenä olla onnellinen?

Jos ei voisi, ei kukaan olisi onnellinen. Keskeneräisenä me kaikki täällä olemme ja toivon mukaan jatkuvasti kasvamme ja kehitymme. Joillakin on suurempia kriisejä, sairauksia ja vastoinkäymisiä. Eivätkö silti kaikki ansaitse olla onnellisia? Elämäänsä voi olla tyytyväinen ja silti haluta muutosta. Arvostaa siis sitä mitä on ja muuttaa niitä asioita mitä tavoittelee tai haluaa lisää. Joitakin asioita ei voi muuttaa ja ne pitää hyväksyä katkeroitumisen sijaan. Harva meistä elää ihanaa ideaalia haavemaailmansa todeksi. Eikä todellakaan tarvitse. Tavallinen elämä voi olla antoisaa, onnellista ja ihanaa. Kaikkine huonoine puolineen ja keskeneräisyyksineen. 

Onnellisuus ei siis tarkoita sitä, että elämä olisi valmista ja kaikki olisi juuri niinkuin pitää. Se on jotain, mikä on kaiken taustalla. Niin surun, vihan kuin minkä tahansa tunteen takana voi olla onnellinen, vaikkei se joka hetki elämässä tulisikaan esille. Sellainen perusluotto siihen, että elämä kantaa. Ja kaikesta selvitään. Se on onnellisuutta. Se on ihanaa.


Ihanaa sunnuntaita jokaiselle, mennään levollisin ja luottavaisin mielin kohti uutta viikkoa. <3

xx satu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti